Tuesday, 20 June 2017

Kenapa Lesbian, Gay, Biseksual & Transgender (LGBT) Makin Berani Sekarang?Ulasan/Komentar


Ramai yang bertanya, kenapa kumpulan LGBT kini sangat berani mendedahkan diri dan menyuarakan kehendak nafsu mereka yang bertentang dengan naluri manusia dan masyarakat. Kenapa mereka boleh mempermainakan Islam dengan mengadakan IFTAR GAY?

Pertama kita kena faham golongan ini wujud semenjak Nabi Lut a.s. Di zaman itu golongan ini (LGBT) telah mendedahkan diri dan amalan mereka menjadi sebahagian daripada amalan masyarakat sehingga Allah mengutuskan malaikat untuk menurunkan bala dan menghapuskan seluruh masyarakat kaum Nabi Lut a.s.

Di Malaysia, nilai-nilai Islam masih menguasai masyarakat Melayu Islam. Amalan LGBT ini tersembunyi dan gerakan mereka adalah tertutup dan terhad pada tempat tertentu sahaja kerana mereka tidak mendapat dokongan 'politik' dalam sebarang bentu.
Bila mereka yang tersingkir dalam muktamar PAS ke-61 telah menubuhkan parti AMANAH (PAN) mereka mengharapkan PAN ini boleh mengantikan PAS dalam PAKATAN RAKYAT masa itu tetapi tidak berhasil kerana sekitar 6000 ++ sahaja ahli PAS yang menyertai PAN. Pada awal penubuhannya PAN hanya mampu mendapat keahlian sekitar 17,000 ++ sahaja. Itu pun sebahagian besar daripada ahli IKRAM diarahkan menyertai parti baru ini.

Pengarah Strategi PAN, Dr. Zulkifli Ahmad yang diamanahkan untuk mendapatkan sokongan dalam usaha meningkat keahlian PAN telah mengeluarkan satu kenyataan sangat silap dalam pejuangan Islam iaitu memberikan ruang kepada golongan LGBT bersama parti AMANAH (PAN). (Sila ruju di sini atau di sini). Semenjak 2015 lagi AMANAH (PAN) telah menanam benih LGBT... hasilnya sekarang.

Parti Amanah Negara (PAN) bersedia menerima kewujudan dan mendekati golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT). 

Menurut Pengarah Strategi PAN Dr Dzulkifli Ahmad, parti itu bersifat terbuka untuk berbincang bagi menghormati hak golongan berkenaan. 


“Mereka sebenarnya wujud. Adakah perlu kita mencampak mereka ke dalam laut, buang ke gunung atau sumbat mereka ke penjara ataupun bunuh mereka?” kata Dr Dzul ketika ditemui pada forum Forum Islam dalam Perlembagaan Demokrasi. 


Jelasnya lagi, pendekatan yang dilakukan tiada kaitan kesederhanaan dan liberalism sebagaimana yang didakwa sesetengah pihak. 


“Ini pendirian PAN kerana ia bersifat inklusif atas dasar hormat dan bila hormat bermakna kita iktiraf mereka, menerima kewujudan mereka, mendekati mereka kerana ia kecantikan agama kita,” katanya. 


Jelas Dr Dzulkifli lagi beliau yakin pendirian PAN akan diterima parti lain dalam Pakatan Harapan (PH) termasuk PKR.

Kerana mendapat sokongan politik, maka kumpulan LGBT telah merasa diri mereka selamat. Itulah apa yang diusahakan oleh AMANAH (PAN) untuk kumpulan LGBT.


Numan Afifi, presiden Pelangi Campaign – kumpulan yang mempromosikan kesetaraan untuk golongan lesbian, gay, biseksual, transeksual (LGBT) telah mengadakan acara buka puasa 'Big Gay Iftar' minggu lalu di Bangsar, Kuala Lumpur. Kenyataan di Malaysiakini adalah usaha untuk mendapat iktiraf daripada masyarakat.

Bagi lebai, AMANAH (PAN) mungkin boleh menerima maksiat mereka, tetapi Allah s.w.t. yang mencipta mereka telah menyatakan dengan jelas melaui Rasulullah s.a.w. pengamal LGBT ini harus bertaubat jika mereka mahukan kerdahaan ALlah s.w.t

Kita bukan nak campakkan kumpulan ini ke laut sebagaimana hujah Dr. Dzuklifli (PAN). Kita nak mereka ini diberikan kesedaran tentang Islam, tentang ketaatan kepada Allah pencipta kita. Tentang menerima apa yang telah Allah jadikan supaya kita menjadi manusia yang taat kepada Penciptanya. Jika pengamal LGBT setelah diajak bertaubat tapi berkeras juga menolak? Apakah hukuman setimpa dengan mereka?

Hukuman bagi para pelaku maksiat ini dalam Islam menurut pendapat yang kuat berdasarkan dalil adalah dibunuh, sebagaimana sabda Rasulullah SAW.

عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ ، قَالَ : قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : مَنْ وَجَدْتُمُوهُ يَعْمَلُ عَمَلَ قَوْمِ لُوطٍ فَاقْتُلُوا الْفَاعِلَ وَالْمَفْعُولَ بِهِ
Dari Ibnu Abbas ra. ia berkata, “Rasulullah SAW. bersabda: “Barangsiapa yang kalian dapati melakukan perbuatan kaum Luth, maka bunuhlah kedua pelakunya.” (HR. Tirmizi, Abu Daud, Ibnu Majah, Ahmad, hakim dan Baihaqi).

Itulah hak mereka kalau mereka berdegil bukan diberikan keahlian, bukan diberikan hak dan bersama dengan mereka memperjuangkan hak asasi kononnya. Hak bersuara dan macam-macam hak sehingga ajaran Islam sendiri diabaikan.

Mana mereka nak letak dihadapan Allah? Apa yang ahli parti AMANAH (PAN) termasuk IKRAM nak menjawab disisi Allah s.w.t. nanti.

Kenapa memilih AMANAH (PAN) parti yang penuh dengan kecelaruan?


No comments:

Post a Comment