Tuesday, 7 March 2017

Islam Liberal Yg Sesat Lagi Menyesatkan


Segala fahaman yang membawa ajaran  Islam Liberal telah diistiharkan sesat oleh kerajaan Malaysia. Pengistiharan ini dilakukan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan Malaysia (MKI) pada tahun 1996 lagi. Manakala kumpulan Sister In Islam (SIS) pula diistiharkan sesat oleh Majlis Agama Islam Selangor (MAIS). Sebenarnya banyak lagi kumpulan dan individu lain yang membawa fahaman ini termasuk kumpulan G25, individu spt Siti Kasim dan lainnya. Apabila kumpulan dan ajaran mereka diistiharkan sesat makanya mereka setaraf dengan kumpulan ajaran Ayah Pin, Millah Abraham, ajaran Tuhan Harun, Kadiani dan kumpulan sesat lainnya.

SIS  sebenarnya tidak layakpun menggunakan perkataan Islam untuk nama kumpulan dan pertubuhan mereka. Sister In Islam (SIS) yang suka memperolok-olok hukum hakam agama dan Syariah Islam sewajarnya dilarang sama sekali menggunakan perkataan Islam bagi organisasi mereka. Ia boleh mengelirukan orang ramai. Sebagai agama suci,Islam tidak boleh sewenang-wenang disalah guna oleh pihak yang berkepentingan dan bahkan mereka yang sesat spt SIS.Ajaran Liberal adalah satu rangkaian gerakkan bertaraf antarabngsa. Ia wujud di Indonesia dan negara-negara Islam lain. Di Indonesia mereka mempunyai tokoh liberal seperti Ulil Absar dan lainnya. Tokoh lain bertaraf  International spt  Irshad Manji yang pernah menimbulkan kontroversi di Malaysia satu ketika dahulu, Kelompok dan individu seperti ini seWAJIBnya dilarang dari memasuki negara ini untuk menyibarkan diayah mereka.

Atas nama gerakkan 'pembaharuan' dan 'kebebasan' mereka mempromosikan ajaran sesat dengan tafsiran pelik berkaitan ajaran Islam. Mereka secara sengaja menyelewengan tafsiran ayat al Qur'an "Tidak ada paksaan dalam agama". Mereka memperjuangkan gerakkan murtad, gerakkan LGBT,kebbebasan mutlak termasuk kahwin sejenis dan banyak lagi.

Di Malaysia kumpulan ini telah melakukkan gerakkan deislamisasi spt:i.   Menentang  Fatwa
ii.  Desakan Memansuhkan Perkara 121 (1A)- kuasa                      Mahkamah Syariah
iii. Mendesak Diwujudkan Suruhanjaya Antara Agama                         (IFC)
iv.Mendesak Di Mansuhkan Article 11 (4)-larangan                                penyebaran agama bukan Islam kpd orang Islam.
v. Menentang Undang-Undang Kawalan Moral-menentang                   tagkapan kesalahan khalwat, zina,judi dll.
vi.Mendesak diwujudkan Jabatan Kemajuan Agama Malaysia          (JAKAM)-jabatan agama untuk semua agama.

Perjuangan yang bersifat anti Islam dan songsang ini telah mendapat sokongan kuat daripada kelompok dan individu anti Islam lainnya termasuk pertubuhan politik spt DAP dan lainnya. Hal ini amat membahayakan Umat Islam dan ajaran Islam. SeWAJIBnya kumpulan ini ditentang.

Oleh: AAAR

No comments:

Post a Comment